
Beneficiary Recontact Report 

INSTRUCTIONS FOR COMPLETING THE BENEFICIARY 
RECONTACT REPORT 

1. Use black ink or a No. 2 pencil to complete this report. 

2. Keep your numbers and "X's" inside the boxes. 

3. Try to make your numbers look like these. 

If you  a r e  r ece iv ing  mother 'slfather 's  benefi ts ,  a n s w e r  as follows: 

Question l a .  Answer "No" unless you remarried since you began receiving Social 
Security benefits based on your deceased spouse's Social Security number. 

If you have remarried, answer "Yes" and remember to complete l b  and lc. If the 
person to whom you are  currently married receives Social Security benefits, 
complete Id  and le .  

Question 2a. Answer "Yes" if you have a minor child under age 16 or a child disabled 
since before age 22 in your care. Remember to sign and date the form and return it in 
the envelope provided. 

If you do not have a child in your care, answer 2a "No" and complete 2b. Sign and 
date the form and return it in the envelope provided. 

If you  a r e  17 a n d  rece ive  benef i t s  as a chi ld ,  a n s w e r  q u e s t i o n  1 as follows: 

Question l a .  If you answer "No", sign and date the form and return it in the 
envelope provided. If you answer "Yes", answer lb ,  and return the form. 

BE SURE TO RETURN THE FORM TO: 

Social Security Administration 
Wilkes-Barre Data Operations Center 
P.O. Box 5888 
Wilkes-Barre, PA 18767-5888 

Continued on the 
Reverse -b 



Privacy ActJPaperwork Reduction Act Notice 

Sections 202(g) and 202(d) of the Social Security Act and regulations 20 CFR 404.703 
and 20 CFR 404.705 authorize us  to ask you to complete this report because you continue 
to be entitled to mother'slfather's or child's benefits a s  long a s  you are  unmarried and, 
for mother'slfather's benefits a s  long a s  you have a child entitled to benefits in your 
care. We must ask you to complete this report when you receive these benefits and 
giving us  the information is mandatory. If you do not give us  the information requested, 
we must stop your benefits. 

Sometimes the law requires us  to give out the facts on this report without your consent. 
We may release this information to another person or government agency if Federal 
law requires tha t  we do so or to do the research and the audits needed to administer or 
improve our program. 

We may also use the information you give us  when we match records by computer. 
Matching programs compare our records with those of other Federal, State, or local 
government agencies. Many agencies may use matching programs to find or prove that 
a person qualifies for benefits paid by the Federal government. The law allows us to do 
this even if you do not agree to it. 

These and ot,her reasons why information about the child may be used or given out are 
explained in the Federal Register. If you want to learn more about this, contact any 
Social Security office. 

t s  of 44 U.S.C. $3507, as  

If You Have Any Questions 

If you have any questions, call u s  a t  1-800-772-1213. We can answer most questions 
over the phone. If you prefer to visit one of our offices, please check the local telephone 
directory for the  office nearest you. 01- call u s  and we can give you the office address. 
Please have this letter with you if you call 01. visit a n  office. I t  will help us  to answer 
your questions. 







The following revised PRA Statement will be inserted into the form at its 
next scheduled reprinting: 

Paperwork Reductiod Act Statement - This information collection meets the 
requirements of 44 U.S.C. 5 3507, as amended by section 2 of the Paperwork Reduction 
Act of 1995. You do not need to answer these questions unless we display a valid Office 
of Management and Budget control number. We estimate that it will take about 5 
minutes to read the instructions, gather the facts, and answer the questions. You may send 
comments on our time estimate above to: SSA, 6401 Security Blvd, Baltimore, MD 
21 235-6401. Send o& comments relating to our time estimate to this address, not the 
completed form. 


