
Awareness & Availability of Child Passenger Safety Information Resources
Appendix C: Question-by-Question Justification for Survey Screener (Form 1333)

[bookmark: _GoBack]Questions S1 through S3 are designed to identify the most knowledgeable or qualified member of the household, the individual who drives most often with a child passenger, to serve as the survey respondent. If the most qualified household member is not available the respondent who enters the PIN may complete the survey, however all respondents must drive at least 2 times a month with a child under age 9 to participate.
Question S4 establishes the number of children under age 9 that are driven on a regular basis by the respondent. The respondent will be asked to provide select demographic information on each of the children reported in S4 – up to 5 children will be reported.
Questions S5 through S15 provide details on the child passengers that will assist in analyzing the following:
· To what extent do caregivers use correct child restraint systems (CRS) based on age, height and weight.
· To what extent does the number of children driven, relationship to the children, or frequency driving children relate to caregivers awareness and use of CRS inspection stations, awareness and use of CRS information sources, experiences with CRS, and potential barriers or facilitators to use of CRS inspection stations. 
Child age and height are asked in multiple questions in order to reduce reporting errors and simplify the cognitive burden for the respondent. For children under age 2, the age in months may be significant. The questions related to child age, height and weight are essential for deducing correct restraint use and will be compared with responses related to perceptions of confidence, risk assessment, and experience using CRS inspection stations and other CPS information resources.
S15 uses images in lieu of text only to assist respondent in correctly identifying the CRS used with each child passenger.
A select child and CRS indicated in the roster will serve as a specific subject for questions in Section 1 and 2 of the survey questionnaire.
Caregivers who report transporting a child under age 9 in a seatbelt or not restrained at all will receive a single question related to acceptable situations to not use a car seat and then will proceed to questions on experience searching for child passenger safety (CPS) information. 
Question S16 is designed to confirm that the respondent has completed a roster for all (or up to 5) children driven on a regular basis (at least 2 times a month). Respondents who indicated 5 or more children in S4 will not receive this question.


