
NON-SUBSTANTIVE CHANGE REQUEST JUSTIFICATION 

OMB CONTROL NO. 3060-0027

FCC Form 2100, Schedule A, Application for Media Bureau Video Service Authorization 

The Commission submits this non-substantive change request to the Office of Management and 
Budget (OMB) for approval of a minor, non-substantive change to Schedule A of FCC Form 2100, 
Application for Media Bureau Video Service Authorization.  

On January 13, 2021, the Commission adopted Rules Governing the Use of Distributed 
Transmission System Technologies, Authorizing Permissive Use of the “Next Generation” Broadcast 
Television Standard, Report and Order, FCC 21-21 (rel. Jan. 19, 2021).  The Commission made a 
technical modification to its rules governing the use of a distributed transmission system (DTS), which 
allow television broadcast stations to transmit signals on the same frequency from multiple antennas in a 
local geographic area where it is not practical to serve the entire area with a single antenna.  To allow 
broadcasters greater flexibility in the placement of their DTS transmitters, the Commission relaxed the 
restriction that prohibited DTS signals from spilling over beyond a station’s authorized service area by 
more than a “minimal amount.”  These rule changes necessitate a minor edit to the question in the DTS 
Facility Requirements section of FCC Form 2100, Schedule A, that pertains to DTS use by full-power 
broadcast stations.  The change, which is provided below, does not affect the substance, burden hours, or 
costs of completing the form.   

Change – amending the allowable extension of DTS coverage from an undefined minimal amount
to a defined amount:

Question in the DTS Facility Requirements section of the Construction Permit Certifications at 
the end of Form 2100, Schedule A is amended to state “Each DTS transmitter's coverage is contained 
within the TV station's Table of Distances area (47 C.F.R. Section 73.626(c)) and/or its authorized service
area, except where such extension of coverage meets the requirements of 47 C.F.R. Section 73.626(f)(2).”


